Suni Sancıyla Doğum Hangi Durumlarda Yapılır?
40 haftalık hamileyim henüz doğum belirtilerinden hiç birisi yok. Bu durumda suni sancıya ihtiyaç duyulabilir mi? hangi durumlarda suni sancı yapılması gerekir?
Suni sancıyla doğum hangi durumlarda yapılır ve doğumda makineye falan mı bağlanıyoruz? Biilgi için teşekkrüler.
Suni sancılı doğum, isminden de anlaşılabileceği üzere bir takım ilaçlar ve yöntemler ile suni sancı yaratılması ve doğumun başlatılması demektir. Sürecin herhangi bir aşamasında makinaya bağlanmak gibi bir durum olmaz. rahim ağzı yeterince açılmadığında, bu doğum yöntemini tercih edebiliyoruz.
Hocam 38 haftalık gebeliğim var ama bende hiç bir doğum belirtisi yok ne suyum geldi ne sancım var. Normal oğum istiyorum sizce sezeryanmı olmalıyım yoksa bu durumlarda suni sancı verilir mi?
Merhaba, normal doğuma engel bir durum yoksa sezeryana başvurmuyoruz. Gebellik 42. haftayı aşmış ise suni sancı ile doğumu başlatıyoruz. Henüz zamanınız var. İyi doğumlar…
Doğumun çok hızlı gerçekleşmesi gereken, ani ortaya çıkan bir durumun varlığında tabii ki sezaryen yaparız. Ancak normal doğuma engel bir durumun olmaması durumunda doğumu suni sancı vererek başlatırız. Doğumun başlatılmasında çeşitli yöntemler var, ancak en yaygın olanı ilaçlı yöntemler. Kullanılan ilaçlar ve dozları, eğer rahim ağzı normal doğuma henüz hazır değilse öncelikle onu hazırlamak için seçilir, rahim ağzı ile ilgili hazırlık tamamlandıktan sonra, güçlü rahim kasılmaları sağlamak için kullanılır. İşte bu tedavilerin bütününe suni sancı ile doğum adı verilir.