Kürtaj

Kürtaj işleminden sonra rahim dokusu hızla iyileşir. Bu iyileşme sürecinde hafif bir kanama, kokusuz ve açık renkli akıntı, ve hafif bir ağrı normaldir. Ancak bu belirtiler şiddetli veya uzun süreliyse mutlaka bir sağlık profesyoneli ile iletişime geçilmelidir.

Kürtaj sonrası günlerde, adet sancısına benzer sancılar hissedebilirsiniz. Bu sancıları hafifletmek için önerilen ağrı kesici ilaçlar kullanmak size rahatlama sağlayabilir.

Kürtaj sonrasında ateş veya kötü kokulu akıntı gibi anormal belirtiler varsa hemen bir sağlık uzmanına başvurmalısınız. Kürtaj sonrası dönemde rahim enfeksiyon riski taşıyabilir.

Kürtaj sonrasında doktorunuzun önerdiği şekilde koruyucu antibiyotikleri düzenli olarak kullanmalısınız.

Kürtaj sonrasında enfeksiyon riskini artırabilecek durumlardan kaçınmalısınız. İlişkiye girmek, kürtaj sonrası dönemin ilk 3 haftasında enfeksiyon riskini artırabilir, bu nedenle bu süre boyunca cinsel ilişkiden kaçınılmalıdır.

Duş almak uygun bir temizlik yöntemidir. Ancak küvette uzun süreli su birikmesi veya jakuzi kullanımı enfeksiyon riskini artırabilir.

Vajinanın içini su veya sabunla temizlemek yerine vajinal temizlik ürünleri kullanmamalısınız, çünkü bu enfeksiyon riskini artırabilir.

Vajinal içine parfüm veya kimyasal ürünler uygulamak da enfeksiyon riskini artırabilir. Sağlık uzmanınızın önerdiği temizlik yöntemlerine uymak enfeksiyon riskini en aza indirmeye yardımcı olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir