Gebelik

Düşük, hamileliğin 20. haftasından önce meydana gelir.

Gebeliğin en sık görülen problemi olarak bilinir.

Düşükler, çoğunlukla hamileliğin ilk 3 ayında olur.

Anne yaşı ilerledikçe görülme riski artar.

Düşüklerde genellikle bebekle ilgili genetik bozukluklar vardır. Üç aydan büyük gebeliklerin düşüklerinde ise anne kaynaklı problemler daha fazla görülür. Rahim ağzı açıklığı, kanda pıhtılaşma ya da annenin kronik bazı hastalıkları sebepler arasındadır.

Düşük tehtidi dendiğinde hamileliğin devam ettiği ama kanamanın olduğu bir durum vardır. Rahim ağzında açılma yoktur ve ne olacağını zaman gösterecektir. Önlem olarak yatarak istrahat etmek ve bazen de rahim kasılmalarını önlemek için iğneli tedavi yapmak gerekir.

Kaçınılmaz düşük durumunda ise hamilelik devam ediyormuş gibidir ama rahim ağzında açılma olduğu için düşük, mutlaka gerçekleşecektir. Daha fazla kanama ve ağrı olmaması için bu durumda kürtajla bebeği almak gerekir.

Farkedilmemiş düşük ise, bebeğin rahim içinde yaşamadığının tespit edildiği durumdur. Kanama ya da ağrı yoktur ama ölü bebek rahim içindedir. Bu durumda kürtaj yapılır.

Tamamlanmamış düşük, hamileliğin düştüğü ama rahimin tam olarak temizlenemediği bir durumu anlatır. Kanama, ağrı ve iltihap riski olduğu için içerdeki parçalar kürtajla temizlenir.

Tamamlanmış düşük durumunda rahimin içi tamamen boşalmıştır ve ilave her hangi bir işlem yapmaya gerek yoktur.

Boş gebelik durumunda ise sadece kese vardır ama bebek yoktur. Bu durumda da kürtajla hamileliği sonlandırmak gerekir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir